De tijd vliegt

Afgelopen donderdag was het heerlijk zonnig weer. Buiten geniet ik dan echt van het zonnetje en alle bomen die weer bloesems krijgen. De Magnoliaboom staat al in de bloesems en de Japanse sierkers die we een aantal jaar geleden, tijdens de officiële opening van onze camperplaats, van onze buren gekregen hebben doet het ook erg goed. We gaan alweer het vierde camperseizoen in. De tijd vliegt! We hebben er nog steeds heel veel plezier in.

Vandaag is de voerkeuken in onze koeienstal weer gevuld met vers voer. We voeren onze koeien met behulp van een voerrobot. In deze robot staat een rantsoen voor de melkkoeien en voor de droge koeien opgeslagen. De droge koeien zijn de hoogdrachtige koeien die ongeveer acht weken geen melk geven en dus eigenlijk met zwangerschapsverlof zijn.

De voerrobot voert de koeien naar behoefte. De robot kan zelf meten wanneer het voer langs het voerhek in de stal op is. De robot gaat dan voer wegen en malen. Het voer is opgeslagen in de voerkeuken. Twee keer in de week zetten we deze voerkeuken vol met blokken voer. We voeren de koeien kuilgras, snijmais en bietenpulp. De voerkeuken wordt volgezet door middel van een blokkensnijder achter de trekker. De blokken snijden we vanuit de sleufsilo’s waar de oogsten opgeslagen zijn.

Over een aantal weken gaan onze koeien ook weer lekker naar buiten. We zijn al druk met de voorbereidingen.

Een volgende keer zal ik een foto toevoegen van de voerrobot. Als u een keer te gast bent op onze camperplaats en u heeft een vraag over de boerderij, kunt u deze altijd aan ons stellen.

U bent van harte welkom op onze camperplaats.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie