Een voldaan gevoel

Een heerlijk lang weekend en het is gezellig druk op de camperplaats. Daarnaast was het vandaag ook weer heerlijk weer! Ook heeft iemand een Happy Stone achtergelaten. Op de Happy Stone staat: ‘Be happy’, een mooie boodschap.

Op de boerderij was het ook druk vandaag. We hebben dit jaar weer voor het eerst gemaaid. Omdat het een lange tijd geregend heeft, was het gras erg lang en moesten we het erg goed droog schudden.

De loonwerker heeft het gras eerst gemaaid, waarna wij het gras geschud hebben met de schudder. Het gras moet namelijk eerst wat droger geschud worden, voordat we het kunnen inkuilen. Hierna is het gras gewierst. Bij het wiersen wordt het gras bij elkaar geharkt, in baantjes. De opraapwagen kan het gras dan makkelijk meenemen. Hierna hebben we het gras ingekuild in een sleufsilo. Vervolgens hebben we de kuil goed afgedekt. Kortom is het een heel proces, maar als alles weer gelukt is, geeft dat weer een voldaan gevoel. Op naar de volgende grasronde!

Bent u benieuwd naar onze camperplaats en onze melkveehouderij? Op onze website www.aantjes-blokhuis.nl (de website waar u zich op bevindt) staat meer informatie.

U bent van harte welkom op onze camperplaats.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie