Camperrust? Daar doen we niet aan!

Vandaag zijn de voorbereidingen voor volgende week van start gegaan. Volgende week gaan we nog een keer het gras maaien.

Het gras willen we in een sleufsilo doen. In deze sleufsilo zit ook gras van eerdere maairondes. Dit noemen we grassnedes. Iedere snede wordt gedaan in een andere periode. In het voorjaar wordt de eerste snede gemaaid. Na ongeveer vier à vijf weken maaien we de tweede snede. Iedere snede heeft een andere samenstelling aan voedingstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eiwit, energie en suikers.

De sleufsilo bestaat uit meerdere laagjes, van verschillende snedes. Dit noemen we een ‘lasagnakuil’. We hopen dat de kuil uiteindelijk uit een goede hoeveelheid voedingsstoffen komt te bestaan voor de koeien. Dat is ieder jaar weer de uitdaging en best een kunstje!

Ook wordt volgende week de maïs geoogst en gebracht. Vandaag werd het laatste beetje maïs even verplaatst, zodat we de nieuwe maïs in één van de grote sleufsilo’s kunnen doen. Hierna hopen we weer voldoende wintervoorraad aangelegd te hebben voor de koeien.

Het grasseizoen is leuk, maar ook intensief. Daarom zijn we stiekem ook wel weer blij als alle wintervoorraad ingepakt en klaar ligt. Van af en toe toch een beetje grasstress naar grasrust. Daar zijn we bijna ook wel weer aan toe.

Camperrust? Daar doen we niet aan! We blijven het hele jaar geopend. U bent van harte welkom op onze camperplaats.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie