Heerlijk vertoeven in de polder

Het vriezende weer is voorbij. Volgende week geven ze wel weer wat kouder weer op. Verder zie ik volgende week geen regen op de weer app staan. Heerlijk wat kouder weer met een zonnetje! Goed aankleden en het is lekker weer om buiten een wandeling of fietstocht te maken.

Toen het vroor hadden de schapen daar geen last van. Dat zou ik ook niet hebben met zo’n lekkere warme jas. Zij lopen nog steeds heerlijk buiten in de polder.

Op de boerderij gaat het goed. Onze koeien staan in de winterperiode binnen. Wanneer het weer het toelaat kunnen de koeien in het voorjaar ook weer buiten in de polder grazen. De koeien verblijven in een ligboxenstal. Ze worden gemolken met melkrobots. Dit houdt in dat de koeien vrij rondlopen in de stal. Ze kunnen zelf kiezen waar ze willen eten en waar ze willen liggen. Ook kunnen ze zelf bepalen wanneer ze naar de melkrobot willen gaan om gemolken te worden. In de melkrobot krijgen ze tijdens het melken biks om te eten. In de stal kunnen de koeien onbeperkt snijmais, kuilgras en bierborstel eten. Wist u overigens dat bierborstel een restproduct is van de productie van bier? De koeien smullen ervan!

Bent u benieuwd naar onze camperplaats, onze melkveehouderij en/of naar onze omgeving? Op deze website kunt u over alle drie de onderwerpen informatie vinden.

U bent van harte welkom op onze camperplaats. We zijn het hele jaar geopend.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie