Koeien- en camperpraat

Bij de koeien in onze stal merk ik, net zoals bij mensen, karakterverschillen. Zo is de ene koe heel nieuwsgierig en wil ze graag geaaid worden. De andere koe kijkt graag de kat uit de boom en ziet alles ook wel van een afstandje.

De koeien lopen overdag bij ons buiten. Als ze in één van de drie melkrobots gemolken zijn, mogen ze naar buiten. Ze kunnen vrij heen en weer lopen. Ze kunnen dus zelf bepalen wanneer ze weer even naar binnen willen om gemolken te worden in de melkrobot.

Ook in de winter, als de koeien op stal staan, bepalen de koeien zelf wanneer ze gemolken willen worden. Daarnaast kunnen de koeien zelf kiezen waar ze willen liggen, eten, drinken et cetera. We hebben vier rijen met ligboxen, diverse plekken om te drinken en aan het voerhek kunnen de koeien eten. Ook in de melkrobot krijgen de koeien te eten, namelijk biks.

Ik heb altijd het idee dat koeien echt voorkeur voor een ligplekje hebben. Zo liggen voor mijn idee dezelfde koeien altijd op een ligbed in de middelste twee rijen. Dat geldt ook voor de andere rijen. Dat vind ik altijd leuk om te zien.

Tenslotte zijn voor u als camperaar in onze omgeving diverse wandel- en fietsroutes. In onze informatieruimte hebben we diverse foldertjes liggen over onze omgeving. Neem ook eens een kijkje op de website www.indekrimpenerwaard.nl voor alle uitstapjes, fiets- en wandelroutes in onze omgeving.

U bent van harte welkom op onze camperplaats.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie