Kruiden en bloemen

Het was een drukke, maar leuke week! Vorig weekend hebben we de eerste snede gras naar huis gereden. Voordat we het gras naar huis reden, hebben we het gras eerst meerdere malen droog geschud. Hierna is het gras gewierst. Het gras wordt dan bij elkaar geharkt, zodat de opraapwagen het gras makkelijk kan meenemen. Het gras werd vervolgens op een grote hoop, in een sleufsilo, gereden en afgedekt. Er komt later meer gras bij. Uiteindelijk wordt er een grote graskuil van gemaakt. Het is van belang dat de kuil niet te nat is. Een te natte kuil is niet smakelijk voor de koeien en kan voor zogenoemde boterzuurbacteriën in de kuil zorgen.

Tijdens het schudden zag ik in de slootkant prachtige roze bloemen staan. Wij doen aan natuurbeheer, waaronder aan slootkantenbeheer. Dit houdt in dat we, tijdens het maaien van de eerste snede, twee meter vanaf de sloot laten staan. Insecten, vogels en andere dieren hebben een schuilplaats. Daarnaast groeien er steeds meer kruiden en bloemen in de slootkant.

Ook hebben we vorig weekend veel camperaars mogen ontvangen, van kleine tot grote campers. Helaas was het veld nog iets te nat en konden we alleen de verharde plekken gebruiken. Ook dit weekend mogen we weer veel camperaars ontvangen. Voorzichtig zijn we het veld weer aan het gebruiken. We hopen op droog en zonnig weer de komende tijd.

U bent van harte welkom op onze camperplaats.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie