Maak kennis met onze omgeving: Gouda

Onze camperplaats bevindt zich vlakbij Gouda. Iedere donderdagochtend en zaterdag (ochtend en middag) is er markt in Gouda. Tevens is er op donderdagochtend een kaasmarkt. Ik ga erg graag naar de markt. Ik vind de Goudse markt altijd erg gezellig. Ook is de markt in Gouda best wel groot.

Vanmorgen ben ik op de fiets naar de markt in Gouda geweest voor fruit, kaas en brood. Ik wilde ook nog graag bloemen kopen op de markt, maar mijn fiets was al aardig vol geladen. Dat vind ik overigens helemaal niet erg, want dan heb ik volgende week een reden om weer lekker naar de Goudse markt te fietsen. Vanaf onze camperplaats is het ongeveer 20 minuten fietsen.

Ook mooi om te bekijken is het oude Goudse stadhuis (zie de foto). Meer informatie over Gouda kunt u vinden op de website www.welkomingouda.nl.

Toen ik bijna thuis was zag ik het paard die naast onze koeienstal gestald wordt gezellig bij een aantal van onze koeien in de wei staan. Deze koeien geven even geen melk, omdat ze binnen acht weken een kalfje krijgen. Acht weken voordat een koe een kalfje krijgt, gaat de koe met zwangerschapsverlof. Deze koeien verblijven even lekker op de wei. Volgens mij hebben ze het best wel naar hun zin (en het paard ook).

Onze melkkoeien kunnen overdag overigens ook lekker naar buiten. Meer informatie over onze melkveehouderij en camperplaats kunt u vinden op de website waar u zich nu bevindt (www.aantjes-blokhuis.nl). U bent van harte welkom op onze camperplaats.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie