Uitzicht op de polder

Een foto van twee maanden geleden, toen de koeien nog buiten liepen. Nu is het buiten echt te nat. Daarnaast houden koeien, net zoals de meeste mensen, ook niet van regen. De koeien zijn nu weer binnen.

Naar mijn idee hebben ze het in de stal ook weer fijn. De koeien lopen in de stal vrij rond. We hebben ligplekken waar de koeien kunnen liggen en de koeien kunnen bij het voerhek eten. De voerrobot voert de koeien onbeperkt snijmaïs, kuilgras en bietenpulp. Een aantal weken geleden schreef ik dat bietenpulp een restproduct is van de productie van suiker uit suikerbieten. De melkrobots voeren de koeien tijdens het melken brok. Ook hangen er koeborstels in de stal. Als de koeien jeuk hebben kunnen ze tegen zo’n koeborstel staan. De koeborstel gaat dan draaien om de jeuk te stillen.

Het uitzicht dat de koe op de foto heeft, heeft u ook ongeveer vanaf onze camperplaats (zie meer foto’s op onze website). Een camperplaats met uitzicht op de polder, in de Krimpenerwaard. U bent van harte welkom.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie