Genieten van de ochtendzon

Sinds afgelopen donderdag kunnen de koeien niet alleen overdag, maar ook ’s nachts naar buiten. Als de koeien zich in de ochtend hebben laten melken door de melkrobot, mogen ze naar buiten. De deur van de stal blijft openstaan. Zo kunnen ze altijd even naar binnen om gemolken te worden of om even een hapje kuilgras en maïs te nemen.

Aan het einde van de middag halen we de koeien naar binnen. Na een melkbeurt mogen ze weer naar buiten. Ze krijgen dan een nieuw stuk vers gras. De deur van de stal blijft nu ook openstaan, zodat ze ook zelf weer naar binnen kunnen.

De volgende ochtend halen we de koeien weer op. Het riedeltje begint dan eigenlijk weer opnieuw: Melken en eventueel weer naar buiten. In principe wordt een koe twee keer op een dag gemolken door de melkrobot. Sommige koeien worden drie keer op een dag gemolken.

Vanmorgen heb ik de koeien opgehaald. Ik heb genoten van de ochtendzon en het viel mij op dat er heel wat koeien buiten liepen. Zij waren waarschijnlijk ook aan het genieten van deze prachtige ochtend.

Op de camperplaats gaat het ook goed. De afgelopen twee dagen waren er een aantal flinke regenbuien. Naast onze negen verharde plekken, kunt u ook op het veld staan. Het veld is weer opgedroogd, gemaaid en goed begaanbaar. U bent van harte welkom op onze camperplaats.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie