Nieuw leven op de boerderij

We hebben een hele lieve boerderijkat. Haar naam is Sjeffie. Iedere morgen en avond staat Sjeffie in de stal op me te wachten. Als ik wegga zonder haar een aai over haar bol te geven en zonder haar eten te geven, dan weet ik het wel. Ze blijft dan rondjes om me heen draaien, zodat vooruit lopen onmogelijk wordt.

Sjeffie ligt graag op een baal stro. Een tijdje geleden zag ik dat haar buikje dikker werd. Ik wist natuurlijk gelijk wat dat misschien kon betekenen: Sjeffie krijgt kittens!

Aan het begin van deze week ging ik mij het volgende afvragen: ‘De tijd begint nu wel te dringen. Wanneer zal Sjeffie kittens krijgen?’ Tussen het stro hadden we een kattenhuisje neergezet. U weet wel, dat is zo’n huisje van stof, waar katten in kunnen liggen. We hadden ons eigenlijk gelijk wel kunnen bedenken dat Sjeffie daar toch niet in ging liggen.

Dinsdagavond wilde ik graag wat stro pakken voor de kalveren. Sjeffie lag op haar vertrouwde plekje, op een baal stro. Toen ik een plak stro wilde pakken, moest ik achter haar zijn. Normaal vindt ze dat niet erg. Ze staat dan altijd even op, laat mij even een plak pakken, waarna ze vervolgens weer lekker neerploft. Nu deed Sjeffie echter heel vals. Ze wilde mij krabben en bijten. Ik moest een schep pakken om, op een veilige afstand, een plak stro te pakken.

Een paar uur later wist ik het: Sjeffie was bang dat ik haar zelfgemaakte huisje kapot ging maken. Er lagen, op Sjeffie haar vertrouwde plekje, drie mooie kittens bij Sjeffie te drinken. Een prachtig gezicht. Zowel de moeder als de kittens maken het goed.

Vanmorgen lag het magazine ‘zomerinfo 2022’ van het SVR in de brievenbus. Met een kopje koffie heb ik het magazine even lekker doorgespit. Een fijn begin van de dag. Bij mooi weer begin ik graag mijn dag buiten, met een kop koffie en uitzicht op de polder. Vanaf onze camperplaats heeft u ook uitzicht op de polder. Zo kunt u ook uw dag beginnen met, al zeg ik het zelf, mooi polderuitzicht. U bent van harte welkom op onze camperplaats.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie