Met een blik op de toekomst…

Op een aantal weilanden van ons melkveebedrijf worden op dit moment onderwaterdrains geplaatst om daar onderwaterdrainage te laten plaatsvinden.

Onze weilanden bestaan uit een klei-op-veen grondsoort. Een probleem is dat de bodems van veengronden dalen. Onderwaterdrainage zorgt ervoor dat de bodem minder snel daalt.

Daarnaast zorgt onderwaterdrainage ervoor dat de draagkracht van de grond beter wordt. Dit houdt in dat we onze koeien in het voorjaar eerder kunnen laten grazen in de polder. In het najaar kunnen de koeien ook langer buiten lopen. Dit kon eerst niet, omdat de kans dat de koeien het in deze tijden van het jaar zouden vertrappen, erg groot was.

Kortom: een oplossing waar onze koeien in de toekomst van kunnen genieten en wij trouwens ook als we in de polder onze dames zien grazen.

Het bord dat op de foto te zien is, hangt aan een hek op een wandelpad dat langs ons melkveebedrijf loopt. Wij hebben er bewust voor gekozen om het bord hier op te hangen, omdat we voorbijgaande wandelaars willen laten zien waar we mee bezig zijn.

Vanmiddag vond ik het goed weer voor een wandeling. Tijdens de wandeling heb ik een foto gemaakt van ons bord. Ook in deze tijd van het jaar vind ik het heerlijk om buiten een wandeling te maken.

U bent overigens nog steeds van harte welkom op onze camperplaats. We zijn het hele jaar geopend.

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie