Smakelijk gras

Het was een drukke week. We hebben de afgelopen week de eerste grassnede ingekuild. Woensdag heb ik het gras geschud met de schudder (zie de foto). Met de schudder schud je het gras droog.

In het voorjaar bevat het gras vaak een hoog gehalte aan suiker. Dit merkte ik, doordat ik vaak gras van de wielen van de schudder moest plukken. Het gras bleef gewoon plakken! Suikerrijk gras zorgt voor een goede conservering van het gras. Daarnaast maakt het suiker het gras lekker smakelijk, althans dat denk ik. Ik heb het natuurlijk niet zelf geproefd, maar in mijn beleving is alles waar suiker in zit erg lekker.

Na het schudden heeft de loonwerker het gras gewierst met de wiersmachine. Het gras wordt dan, in baantjes, bij elkaar geharkt. Hierna kan de opraapwagen aan het werk. De naam zegt het al: De opraapwagen raapt het gras op. Het gras wordt vervolgens in de sleufsilo op een grote hoop gereden, waarna de sjofel de hoop dichtrijdt. De hoop wordt goed dichtgereden om te voorkomen dat het gras gaat broeien.

Het was de afgelopen week prachtig weer. Gisteren zag ik een aantal van onze gasten op de camperplaats van het zonnetje genieten. Daar krijg je zelf ook een vakantiegevoel van, heerlijk! Voor volgende week geven ze ook goed weer op.

U bent van harte welkom op onze camperplaats.

Fijn weekend!

Liefs,

Francesca

Plaats een reactie